zondag 26 januari 2020

Gezocht: testhaaksters (v/m)

Gezocht: 
Mensen die van haken houden en wel zin hebben in een uitdaging!

Afgelopen zomer (2019) ontwikkelde ik een haaktechniek waarmee je met twee kleuren een dubbelzijdig lapje kan maken. Met aan het eind slechts een paar draadjes om af te hechten - lees hier de blog.

De basistechniek is al verkrijgbaar in het Nederlands op Ravelry.
De ontwerpen die op de foto hierboven staan zijn via Ravelry beschikbaar in het Engels, maar inmiddels heb ik de bestanden vertaald naar het Nederlands. Om de fouten eruit te halen ben ik op zoek naar mensen die dit willen testen. Let op: het kan vrij pittig zijn! Houd je van haken en ben je wel in voor een uitdaging, neem dan contact met me op via mijn Ravelry profiel aangezien ik daar de test wil doen.

Wat je moet kunnen/weten

  • De gebruikte steken zijn lossen en vasten. 
  • Verder wordt de intarsia techniek gebruikt. 
  • Bij een aantal ontwerpen is het belangrijk dat je teltekeningen kan lezen. 
  • Bij andere ontwerpen is het vooral belangrijk dat je controleert of de rij voor rij beschrijvingen kloppen. Dat er niet "voor" staat in plaats van "achter". Dat er niet per ongeluk nog een Engels woord staat. Of de vermelde kleur klopt...


Hoe de files eruit zien

Cirkels - Deze worden weergegeven met een cijferreeks (zie voorbeeld rechts onderaan op de foto). Je krijgt eerst drie testlapjes om het principe te begrijpen. Vrij pittig.

Dotted Potholder (ofwel gestippelde pannenlap) - Een aantal testers van de Engelstalige versie had genoeg aan dit bestand, maar wie het nodig hadden heb ik ook de twee basistestlapjes gestuurd voor een beter begrip van deze nieuwe techniek. Het testlapje (groen/bruin op de foto) is in zijn geheel beschreven zoals bij 'Rij voor rij beschrijving'. Van de grotere versie krijg je een teltekening en de beschrijving van de eerste vijf rijen om je op weg te helpen.

Hi - Dit testlapje bestaat uit een rij voor rij beschrijving, maar je hebt wel de basiskennis nodig. Je zult daarom eerst drie testlapjes als 'huiswerk' krijgen.

Tiled - Deze is net als de Dotted Potholder eventueel mogelijk zonder de basistechniek te kennen. Mocht het toch niet lukken, dan krijg je twee testlapjes als 'huiswerk'. Van dit ontwerp zijn de eerste twaalf rijen stap voor stap beschreven, daarna zou je er zelf mee aan de slag moeten kunnen.

Nino & Second Star - Deze beide sterren zijn rij voor rij beschreven. Je hebt wel de basiskennis nodig en krijgt daarvoor eerst drie testlapjes.

To Be or not To Be - Dit is een pittige! Nadat je eerst twee testlapjes hebt gedaan, heb je alleen de beschikking over de teltekening. Het is dus van belang dat je teltekeningen kan lezen, zoals voor filet haakwerk, meer-kleurig breiwerk of intarsia haakwerk.

Hoeveel tijd erin gaat zitten

Als je de basistestlapjes nodig hebt reken dan 1 tot 3 uur per test.
Voor de overige bestanden zal je waarschijnlijk 5 tot 8 uur nodig hebben per ontwerp.

Hoeveel testers en wanneer

Vanaf heden tot eind maart 2020 zoek ik drie of vier testers per ontwerp. Begin met ééntje en als je zin hebt en er zijn nog testers nodig dan kan je altijd een tweede ontwerpt testen.

Zoals al eerder vermeld zal de test gedaan worden op Ravelry en wel in de groep van Carreaux Crochet. Ik zal daar een topic aanmaken waar alle testers hun ontdekkingen en foto's kunnen delen. Je hebt een account nodig om mee te kunnen doen. Stuur me een bericht via mijn profiel aldaar. Ook als je meer vragen hebt kan je daar contact met me opnemen.

Bij voorbaat vraag ik je om geen patronen te delen. Je kan de kennis die je hebt opgedaan gebruiken om je eigen ontwerpen te maken, maar als je foto's online zet, zet er dan een link bij naar het originele patroon. Bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten