maandag 26 juli 2021

Jona


Als ik de naam Jona hoor denk ik direct aan het liedje "Jona in de wallevis" en hoe je dan in een deken 'gevangen' werd. Twee mensen die elke twee punten vasthielden en jij werd dan heen en weer geschud. Bij "1, 2, 3" werd je 'bevrijd' doordat je op een bed op bank werd gegooid.

Onlangs las ik het boek "Vasten" van Derek Prince waarin ook het verhaal van Jona voorkwam. Hij moest de inwoners van Ninevé waarschuwen voor het komende oordeel van God. En de mannen van Nineve geloofden God en riepen een vasten uit en bekleedden zich, van groot tot klein, met rouwgewaden. Jona 3:5 

De afgelopen anderhalf jaar verschenen er zo nu en dan discussies of corona een straf van God was of een waarschuwing. Misschien wel, misschien niet, daar weet ik persoonlijk het antwoord niet op. Wel denk ik dat het goed is om het te gebruiken als moment van bezinning. Terwijl het nieuws meldde dat vooral mensen met overgewicht meer risico op complicaties liepen, verschenen er op social media memes over "coronakilo's" omdat mensen tijdens de lockdowns meer gingen (vr)eten. En als we nu eens met zijn allen gingen vasten!?

Vasten hoeft niet te betekenen dat je een paar dagen niets eet. Je kan ook één maaltijd bewust overslaan. Of je kan vasten op een andere manier. Drink eens 24 uur geen koffie. Kijk/lees/luister eens 24 uur geen nieuws en/of social media. Zet je telefoon eens een dagje uit. Laat iets wat je aandacht opslokt, zodat je ruimte maakt voor bezinning.

Het lezen van het boekje inspireerde me tot het ontwerpen en haken van de pannenlap die hierboven afgebeeld staat*. Ik hoor bij de naam Jona nou eenmaal nog steeds het liedje over de 'wallevis'... ;-)
*De 'achterkant' heeft een andere lichtval waardoor de kleur blauw anders overkomt, maar het is één en hetzelfde lapje.

Onder de naam 'consider the lilies' probeer ik meer bijbelse thema's te ontwerpen. Kijk op mijn website om een idee te krijgen. Hou je ook van haken en vind je dit een leuk idee klik dan hier als je mee wilt haken/denken/ontwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten