donderdag 29 augustus 2019

Carreaux Crochet - Pannenlap van twee laagjes


Een paar jaar terug zag ik een pannenlap van twee laagjes, aan elkaar gemaakt met borduurwerk. Het heeft me nooit los gelaten en ik dacht na over een manier om een dubbele pannenlap te haken zonder al teveel eindjes draad om in te stoppen. Een mogelijke oplossing kwam in een droom. Ik werd wakker, dacht 'dat kan niet', pakte mijn haaknaald en zowaar; het lukte.

Na een stuk of 20 lapjes vroeg ik een familielid om het uit te proberen. Ik deelde mijn aantekeningen op in 4 testlapjes: De basis techniek en drie met variaties.
Bij de eerste test schreef ze: "Als je eenmaal door hebt hoe het werkt - na een rij of drie - gaat het snel". Na de 4e test: "Nog steeds leuk, maar dit is wat meer een 4-sterren-sudoku".

Het patroon met de 4 testjes is beschikbaar in het Nederlands en Engels op Ravelry.

English Blog

Beide zijden van drie pannenlappen in fantasie patronen. Beide zijden van een pannenlap om schuine lijnen uit te proberen. Beide zijden van de vier testlapjes.
De naam "Carreaux" is gekozen omdat ik een "X" in de naam wilde. Vanwege de kruisjes in een paar van de eerste uitprobeersels. Zowel in het Nederlands als Engels vond ik geen geschikt woord, vandaar dit Franse woord, dat 'tegel(vloer)' betekent. Daarbij waren de Franse tegelvloeren een inspiratie voor latere ontwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten