donderdag 24 januari 2019

Mutsen breien

Met de winter in aantocht werd het tijd om weer een paar mutsen te breien. Omdat het leuk is om af te wisselen. Of voor vrienden die geen muts bij zich hebben, maar die wat langer bleven dan gepland en de hond moet er uit.
Twee mutsen gebaseerd op de QE2 beret met aanpassing van het aantal steken vanwege andere draaddikte. Verschillend gemeerderd om uit te proberen wat voor effect het geeft.
Experiment met Cotton Love. Met het idee van een lapjes effect in mijn achterhoofd. Het werkt alleen niet prettig als je in de rondte breit.
In die tijd kreeg ik van een vriendin een paar bollen Lana Grossa. Op de eerste foto van deze blog staan drie rondgebreide mutsen met dit garen. Vervolgens een proeflapje gebreid in "Semi Planned Patchwork" (zie blog). Gebaseerd op hetzelfde idee als bij de muts van Cotton Love.
Als je de muts plat breit lukt het wél met het lapjes-effect. Het werkt hetzelfde als bij intarsia, maar je krijgt een verrassend effect door het verloopgaren, vandaar de naam "semi planned patchwork".
Acht mutsen van vijf bollen Lana Grossa - 100 g / 100 m.
Kleuren: 2x 024 / 2x 052 / 1x 035.
De 3e muts bovenaan is plat gebreid zodat er een ander streep-effect ontstaat.
De 2e muts onderaan bestaat uit een rand 'dwarsgebreid'. Daaraan vervolgens de top en de boord (rond) gebreid.
...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten